DELFT - De polikliniek voor Jeugd en Alcohol in Delft bestaat inmiddels zes jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk expertisecentrum op het gebied van nazorg voor kinderen met een alcoholintoxicatie, zo meldt het ziekenhuis van de Reinier de Graaf Groep.
De twee oprichters van deze kliniek hebben voor ouders het boek ‘Onze kinderen en alcohol’ geschreven, ter ondersteuning bij het maken van afspraken over en stellen van regels voor alcoholgebruik bij hun opgroeiende kinderen .
“Ouders van nu willen vaak een gelijkwaardige band met het kind”, zegt auteur en kinderpsycholoog Mireille de Visser. “Hiermee geven ze onbedoeld de regie uit handen. Pubers hebben de ouders nodig om normen aan te geven.“ Volgens De Visser is de angst van ouders ‘dat hun puber dan stiekem gaat drinken’ ongegrond. “Verbieden heeft zin. Het maakt je kind weerbaar.”
Het boek, dat De Visser samen schreef met auteur en kinderarts Nico van der Lely en co-auteur Joke Ligterink, bevat naast opvoedkundige tips en praktische adviezen ook persoonlijke ervaringen van ouders en kinderen. Het wordt overigens door verschillende gemeenten gratis aan de doelgroep aangeboden.
© Nationale Zorggids / Martijn Keitz
Regels van ouders waneer stelt de overheid eens een keer regels nu mag een kind van 10 zich in comazuipen met alcohol die hij krijgt van een wild vreemde Het enigste wat de overheid zegt als een kind van 10 zich in coma zuipt we moeten voorlichten. Waneer word er eens iemand vervolgd voor zware mishandeling. nico van lely houd het bij voorlichting daar verdient hij aan