UTRECHT - Onderzoekers van de Universiteit Utrecht en onderzoeksinstituut Brainclinics hebben onlangs een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat de behandeling van bepaalde slaapproblemen bij patiënten met ADHD tot een grotere afname van ADHD-klachten leidt dan behandeling met medicatie zoals Ritalin, zo meldt Brainclinics.
Mensen met ADHD hebben vaker last van slaapproblemen. Specifieke behandeling bij patiënten met de slaapklachten restless leg syndrome en apneu, die een chronische afname van het aantal geslapen uren als gevolg hebben, toonde aan dat ADHD-klachten afnemen als gevolg van de behandeling.
Uit een ander onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Attention Disorders, blijkt dat de afgelopen 10 jaar de hersenactiviteit van gezonde kinderen ‘slaperiger’ is geworden. Dit verklaart mogelijk de toename van ADHD-diagnoses in de laatste jaren.
© Nationale Zorggids / Florian Kersten
Dan heb ik nóg een goed nieuwtje voor u, want er is een middel dat vooral bij volwassenen en kinderen met ADHD en slaapproblemen vaak leidt tot aanzienlijk minder slaapproblemen. En zoals nu ook in bovenstaand artikel staat dat uit onderzoek is gebleken dat dit nog eens leidt tot nog minder ADHD-klachten, dan is dit een zichzelf versterkend effect. En mat dat middel bedoel ik de slaapdeken: uit eigen ervaring (van mensen in mijn directe omgeving, ikzelf dus niet) weet ik dat volwassenen en kinderen die een slaapprobleem hebben vaak gebaat zijn bij onze slaapdeken. Variaties op ons product zijn in sommige buitenlanden al redelijk bekend, maar hier in Nederland nog niet. De door ons ontwikkelde slaapdeken is geen wondermiddel, maar dankt zijn succes aan natuurlijke principes, zoals drukpunten, gewicht en sensibiliteit. Kijkt u gerust even op www.slaapprobleem.org, daar staan diverse tips, die u wellicht al kent, maar ook informatie over de slaapdeken zelf. En mocht de slaapdeken geen effect tonen na 4 weken gebruik, dan krijgt u het geld terug.