Aandacht voor toegankelijkheid blijft nodig. Daarom nodigen Ieder(in) iedereen van harte uit om mee te doen aan de Week van de Toegankelijkheid. Gemeenten, ondernemers, culturele organisaties, natuurorganisaties, sportverenigingen, dienstverleners, lokale belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen; iedereen kan iets organiseren in de Week. De Week is dit jaar van 3 t/m 8 oktober. Dat meldt Ieder(in).
Toegankelijkheid is meer dan het weghalen van alle fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en normaal ontvangen. Daarom is het thema voor de Week van de Toegankelijkheid 2022: sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijk gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld, en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt.
Hoe kun je meedoen?
Je kunt meedoen aan de Week door een activiteit te organiseren waarmee je aandacht vraagt voor toegankelijkheid, bijvoorbeeld voor toegankelijke horeca, winkels, winkelstraten, theaters, parken, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals etc. Je kunt ook in gesprek gaan met ondernemers, ambtenaren en politici over sociale toegankelijkheid, bejegening of eigen regie. Zie hier een paar suggesties.
Heb je hulp nodig?
Wil je meedoen, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Of kun je met de tips toch niet goed uit de voeten? Neem gerust contact op met Ieder(in). Ze helpen je graag op weg. Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl.
Aandacht voor jouw activiteit
Weet je al wat je gaat organiseren? Meld je activiteit dan aan via de website van de Week van de Toegankelijkheid. Ieder(in) zet je activiteit in de agenda en op de activiteitenkaart Waar is wat te doen? Regelmatig lichten ze aangemelde activiteiten uit op de website met een bericht en/of via onze sociale media.
Gebruik toegankelijke hashtags
Plaats je een bericht over de Week van de Toegankelijkheid (of over toegankelijkheid in het algemeen) op sociale media? Gebruik dan vooral deze hashtags:
#WvdT2022
#WeekVanDeToegankelijkheid
#GewoonWelkom
#Toegankelijk
#SocialeToegankelijkheid
Via deze #hashtags zoekt Ieder(in) regelmatig naar berichten om te retweeten of om te promoten via hun andere communicatiekanalen. Profiteer van deze gratis extra publiciteit.
Goed om te weten: in een hashtag elk nieuw woord met een hoofdletter beginnen, maakt je hashtag ook voor voorleessoftware goed te lezen.
Door: Nationale Zorggids