Nieuw luxe, woon-zorgcomplex voor welgestelde senioren

Senioren die zorg nodig hebben en bereid zijn om voor het woongedeelte veel geld neer te leggen, komt er in de Rotterdamse wijk Kralingen-Oost een luxe wooncomplex van Domus Valuas. Bewoners kunnen er vanaf 2026 genieten van driegangendiners door vaste koks, een mooie tuin met terrassen, een bibliotheek en concerten. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Particuliere ouderenzorginstelling Domus Valuas laat dertig appartementen bouwen aan de ‘s -Gravenweg in Kralingen-Oost. Enkele van die appartementen zijn geschikt voor stellen. De instelling zet in op kleinschaligheid en zorg op maat, met een hoog serviceniveau. Bestuurder Erik van den Boom weet nog niet wat de nieuwe appartementen straks zullen kosten, maar waarschijnlijk zullen ouderen er tussen de 3.000 en 6.000 euro per maand voor moeten betalen. Het wonen in het pand dat Hofje van Weltevreden zal gaan heten is gescheiden van zorg. De gepersonaliseerde zorg zal voor het grootste deel worden vergoed, aldus Van den Boom. De ouderen betalen dus voor het wonen.

Niet alleen voor de rijken

“We hebben de stempel dat we er alleen zijn voor de rijken. Dat is onterecht. Natuurlijk zitten we in het hoge segment. Maar het is niet zo dat je hier alleen kunt wonen als je schathemeltje rijk bent.” Ouderen die hun koopwoning verkopen met flinke overwaarde, zouden dit bedrag bijvoorbeeld kunnen gebruiken om het wonen in het Hofje van Weltevreden te kunnen bekostigen. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky