Nieuwe eigenaar het Fraterhuis vindt aanwijzing IGJ niet meer terecht

Verzorgingshuis Het Fraterhuis in De Bilt is sinds een maand niet meer in handen van de failliete De Zorg van Toen. Volgens Zorggroep Boat, die de locatie heeft overgenomen, zijn de problemen die hier speelden inmiddels niet meer aan de orde. Desondanks heeft de locatie van de instelling een aanwijzing gekregen vanwege de grote risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Bij Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn er grote zorgen over de inzet van voldoende deskundige zorgverleners. Het Fraterhuis heeft een maand de tijd gekregen om het aantal zorgverleners en hun deskundigheid  te laten aansluiten bij het aantal cliënten en hun zorgbehoeften. Ook moet de organisatie kunnen aantonen dat het zorgpersoneel bekwaam is voor het uitvoeren van risicovolle handelingen en het toedienen van medicatie.

'Bevindingen IGJ sluiten niet meer aan bij huidige praktijk'

Deze problemen speelden toen het Fraterhuis nog van De Zorg van Toen was. Inmiddels is het verzorgingshuis in handen van Zorggroep Boat en gaat het al een stuk beter. Een medewerkster van de instelling laat desgewenst weten dat de aanwijzing gericht is aan De Zorg van Toen, maar die is niet meer verantwoordelijk voor het Fraterhuis. “Dat zijn wij nu, en we zijn keihard aan het werk om daar wat moois van te maken.” De bevindingen van de IGJ zouden ook al niet meer aansluiten bij de huidige situatie bij het verzorgingshuis.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky