Ondanks faillissement moet De Zorg van Toen tekortkomingen wegnemen

Locatie het Fraterhuis van De Zorg van Toen heeft een aanwijzing gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Er zijn grote zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De zorgorganisatie met vijf locaties in vijf provincies, maar is sinds 11 juli 2024 failliet. Desondanks heeft de instelling 1 maand de tijd om de tekortkomingen op locatie het Fraterhuis in De Bilt weg te nemen. Dit meldt de IGJ.

Er zijn bij de inspectie grote zorgen over de inzet van voldoende deskundige zorgverleners. Het aantal zorgverleners en hun deskundigheid moet binnen één maand aansluiten op het aantal cliënten en de zorg die zij nodig hebben. Ook moet de organisatie kunnen aantonen dat het zorgpersoneel bekwaam is voor uitvoeren van risicovolle handelingen en het toedienen van medicatie.

Bestuursrechtelijke maatregel

De situatie is volgens de IGJ dusdanig ernstig dat een aanwijzing nodig is. Deze bestuursrechtelijke maatregel verplicht de zorgaanbieder om de zorg te verbeteren. Uiterlijk 30 augustus moet De Zorg van Toen de boel op orde hebben.

Lees ook: Familie bewoners failliete Residentie de Weverij woest

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky