Familie bewoners failliete Residentie de Weverij woest

Familieleden van bewoners van Residentie de Weverij in Oss, onderdeel van het failliete De Zorg van Toen, zijn woest dat de zestien ouderen op korte termijn een nieuw onderkomen moeten vinden. Deze week kregen ze te horen dat ze moeten verhuizen omdat de residentie op 14 augustus permanent de deuren sluit, er is namelijk geen overnamekandidaat voor gevonden. De dertig medewerkers hebben dan geen baan meer. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Curator Daniel de Haan had gehoopt op een overname, zodat de ouderen er hadden kunnen blijven wonen. “Dit is een uiterst pijnlijke, zeer ingrijpend en verdrietige situatie voor de bewoners en hun familie. Het was ook zeer emotioneel. Maar helaas kunnen we niet anders”, laat hij weten.

Zorgcowboys

Familieleden zijn dan ook niet onterecht verdrietig en boos. Hun ouders zijn van de kaart, weten niet waar ze naartoe moeten en maken zich zorgen over de toekomst. De kans bestaat dat getrouwde bewoners uit elkaar moeten worden gehaald als er bijvoorbeeld bij de een sprak is van een zorgindicatie en de ander niet. Een dochter van een 90-jarige bewoonster zegt een slecht gevoel te hebben over De Zorg van Toen. “Ik kan niks bewijzen, maar de term zorgcowboys flitst wel door mijn hoofd.”

Voor de zestien hoogbejaarde bewoners van Residentie de Weverij is VGZ Zorgkantoor naarstig op zoek naar alternatieven. BrabantZorg en de Van Neynsel-Groep hebben laten weten dat er in Oss en de naaste omgeving plek voor de ouderen beschikbaar is.

Doorstart

Op andere locaties van de Zorg van Toen zijn er nog wel onderhandelingen gaande over een mogelijke doorstart.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky