Vrouw met beginnende alzheimer week vermist in Frankrijk; zorgen groeien

De Nederlandse Marjan Roozendaal met beginnende alzheimer is nog altijd niet gevonden. Een week geleden raakte ze vermist nadat ze rechtdoor een camping in Zuid-Frankrijk afliep. Daar verbleef ze met een vriendin. Afgelopen weekend kwamen de Nederlandse reddingshonden er aan om te helpen met de zoektocht, maar tot nu toe is ze onvindbaar. Dit meldt NOS.

Volgens dochter Brenda Mol was haar moeder van plan om naar het zwembad te gaan en wist ze ook waar het was. Op camerabeelden lijkt ze echter diep in gedachten de camping af te lopen. “Ze loopt langs de slagbomen. Je ziet dat ze even stilstaat en vertwijfeld om zich heen kijkt. Dan lijkt het alsof ze het besluit neemt om rechtdoor te lopen.” Mol zegt inmiddels begrepen te hebben dat mensen met alzheimer rechtdoor lopen. “Maar ze was nog niet zo ver, dus we schrokken erg.” Vooral haar kortetermijngeheugen leek aangetast, verder functioneerde Roozendaal aardig goed.

Stichting Reddingshonden RHWW

Omdat de Franse politie na een zoekactie met speurhonden en een doodlopend spoor zonder aanknopingspunten zijn gestopt, is Stichting Reddingshonden RHWW op de locatie afgekomen. De organisatie ziet namelijk nog wel aanleiding om verder te zoeken. Zondag konden de dieren pas later op pad, vanwege het slechte weer.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky