Thuiszorgaanbieder PZP Healthcare lost problemen met kwaliteit van zorg op

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had thuiszorgaanbieder PZP Healthcare in Rotterdam vier maanden lang een aanwijzing gegeven, maar omdat de nodige verbeteringen inmiddels zijn doorgevoerd is deze ook weer beëindigd. Inmiddels zijn de zorgplannen en rapportages weer actueel en wordt medicatie volgens de richtlijnen gegeven. Dit meldt IGJ. 

Een aanwijzing volgt vaak op een traject van verscherpt toezicht als het een zorgaanbieder niet lukt om tijdens die periode de benodigde verbeteringen in de zorg door te voeren. PZPZ Healthcare stond dus al een tijdje onder verscherpt toezicht van de inspectie.

Bevoegd en bekwaam

Alle cliëntdossiers zijn inmiddels bekeken door de thuiszorgaanbieder en aangepast. Ze sluiten nu aan op de actuele situatie van de client, mede omdat zorgverleners de dossiers nu dagelijks updaten. Het beleid over medicatie is aangepast en medewerkers werken volgens deze afspraken. Incidenten worden gemeld en geanalyseerd en PZP Healthcare kan aantonen dat alle zorgverleners bevoegd en bekwaam zijn voor de taken die zij uitvoeren.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky