Netwerk Sociaal Domein Midden Holland
Gemeenten in de regio Midden Holland hebben afgesproken om de inkoop samen te doen voor de Wmo en Jeugdhulp. 
Dat doen zij door contracten te sluiten met professionele aanbieders of ze nu groot zijn of klein. Daarvoor is een digitale omgeving ingericht voor het contracteren van aanbieders: www.nsdmh.nl
 
De deelnemende gemeenten zijn Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen en Zuidplas. De regionale inkooporganisatie van het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland werkt vanuit gastheergemeente Gouda. Dat hebben de deelnemende gemeenten met elkaar afgesproken. De gemeenten kopen regionaal in en rekenen lokaal af. 
 
Inkoopproces is inmiddels gestart
De website staat online. Deze website regelt alles rondom de inkoop van het zorgaanbod. Op de site staan de basisovereenkomsten voor Jeugdhulp en Wmo. Alleen zorgaanbieders die de basisovereenkomst ondertekenen, kunnen meeonderhandelen over het nieuwe zorgaanbod. 
 
Digitale tafel
De website vervult de rol van een zogenoemde digitale tafel. Een digitale tafel heeft als doel  de regionale inkoop van zorg voor Jeugdhulp en Wmo open en transparant vorm te geven. Zorgaanbieders kunnen zich hier aanmelden, stukken raadplegen,  maar ook ideeën en suggesties doen. 
 
Onderhandelen tijdens fysieke overlegtafels
Binnen het proces van contracteren is ook de inrichting van ‘fysieke overlegtafel’ een belangrijk onderdeel. Aan deze tafels gaan de inkopers in gesprek met aanbieders die een afspiegeling vormen van grote, middelgrote en kleine aanbieders. Het is namelijk onmogelijk om met alle aanbieders in gesprek te zijn. Iedere aanbieder die deelnemer is van de basisovereenkomst heeft toegang tot het  uiteindelijke contract. Als een aanbieder niet aan tafel zit, kan deze wel op nsdmh.nl meepraten en voorstellen doen. De inkooporganisatie bepaalt of deze ideeën en suggesties tijdens de fysieke tafel worden besproken. 
 
Onderhandelen over nieuw zorgaanbod
Zorgaanbieders die deelnemer zijn van de basisovereenkomst kunnen dus meeonderhandelen over het nieuwe zorgaanbod. Na de onderhandeling volgt de daadwerkelijke ondertekening van de contracten. Dat is het moment dat de zorg is geregeld voor inwoners.
 
Aanmelden zorgaanbieders voor digitale tafels 
De gemeenten nodigen zorgaanbieders uit om zich aan te melden. De aanbieders voor de WMO en Jeugdhulp zijn hiervoor reeds uitgenodigd. Daarnaast kunnen zowel (grote, kleine) zorgaanbieders, geïnteresseerden als betrokkenen ideeën inbrengen en/of suggesties doen.