10 maart 2025 om 13:27
< 1 min lezen

Horecaondernemers ontlasten zorginstelling SVRZ met wekelijkse maaltijdbezorging

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky

Iedere week leveren horeca-ondernemers een complete maaltijd af bij woonzorgcentrum De Kreek van zorginstelling SVRZ. Zorgverleners van de Westkapelse zorglocatie worden zo een beetje ontlast. Normaal starten ze om een uurtje of 16.00 uur in de keuken om te koken, waardoor tijd met de bewoners verloren gaat. Dit meldt Omroep Zeeland.

Zo brengt Brasserie de Zeezot vaak het zelfde als de personeelsmaaltijd die die week op het menu staat. Medewerkers van De Kreek zijn er blij mee. “Nu hebben we in ieder geval één keer in de week tijd voor extra persoonlijke aandacht”, zegt Leonie Riemens van de woongroep. Zo kunnen zorgverleners samen met hun bewoners de krant lezen of een manicure-sessie doen. Bovendien hoeft de instelling zo één keer per week minder boodschappen voor avondeten te doen, wat betekent dat er af en toe geld kan naar een lekker extraatje.

Relevante artikelen

Alles van ouderenzorg

Aankomende evenementen

19 May
Nationale AI in de Zorg Congres
  • Noord-Holland
26 May
Dokter in de Zaal: alles over radiologie
  • Drenthe
04 Jun
Hét netwerkcongres over Data en AI
  • Zuid-Holland