
Subsidie voor Kansrijke Start om met AI gezonde leefstijlinnovaties te ontwikkelen
Hogeschool Rotterdam krijgt 2,7 miljoen euro subsidie om technologische innovaties te ontwikkelen voor een gezondere leefstijl en leefomgeving van gezinnen in kwetsbare situaties. Het geld financiert zes projecten binnen het programma Kansrijke Start. Dit meldt Skipr.
Het programma richt zich op de eerste duizend dagen van een kind. In deze cruciale periode kunnen technologische innovaties helpen om de gezondheid en het welzijn van (toekomstige) gezinnen te verbeteren. Artificial Intelligence en datascience kunnen een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van slimme oplossingen die bijdragen aan een gezondere leefstijl en omgeving.
De innovaties moeten niet alleen de gezondheid van gezinnen verbeteren en zorgkosten verlagen, maar ook economische kansen en nieuwe ontwikkelingen stimuleren.
Samenwerking
Het programma Kansrijke Start is een samenwerking tussen verschillende partijen. Hogeschool Rotterdam leidt de projecten, samen met Zuyd Hogeschool, TNO en TU Delft Bouwkunde. Zij vormen een samen met burgers, zorgprofessionals, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven een erkend Publiek-Privaat Partnerschap (PPP).
Eerste projectaanvragen vanaf maart
Vanaf 1 maart 2025 kunnen de eerste projectvoorstellen worden ingediend. Lector Verloskunde en Geboortezorg Hanneke Torij aan Hogeschool Rotterdam ziet grote kansen: “Dit programma biedt unieke kansen voor innovaties die een gezonde start voor gezinnen vergroten en versterken, juist door de brede samenwerking met burgers, bedrijven, zorgprofessionals, kennisinstellingen en overheid.”