De pufclub volgt toekomstige ouders van zwangerschapscursus tot bevalling

Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 augustus is de vijfdelige serie De Pufclub te zien bij KRO-NCRV. De serie volgt toekomstige ouders van het begin van hun zwangerschap tot het eind. Interviewer Nathalie Huigsloot vraagt stellen over hun voorbereiding op de toekomst, het in de praktijk brengen van geleerde lessen en de ontlading na de bevalling. Niet alleen de vrouwen, maar ook hun partners staan hierin centraal. Dit meldt KRO-NCRV. 

Zwangerschappen en bevallingen worden door vrouwen en hun partners anders ervaren. Niet iedereen bereidt zich bovendien op eenzelfde manier voor.  En dat wil De pufclub nadrukkelijk laten zien.
De serie volgt verschillende stellen in de maanden voorafgaand en tijdens de bevalling. Zo ondergaat de 34-jarige Joey een weeënsimulator, waarbij hij het respect van zijn influencervriendin Carmen krijgt. De 30-jarige Nathalie is bewust zonder partner zwanger geworden dankzij een Italiaanse zaaddonor. Voor een zo pijnloos mogelijk bevalling volgt zij een cursus hypnobirthing.

Partnercursus

Na het overlijden van hun zes weken oude dochter Teddy, zijn Aline (34) en Anna (32) opnieuw zwanger. Dit keer verwachten ze een zoon. Het stel is positief ondanks het vroegtijdige overlijden van hun meisje. Door hun verhaal te delen hopen ze meer openheid te creeren rondom rouw bij de geboorte. Een privécursus helpt hen bij hun angsten en verwachtingen na het verlies van hun baby. De 28-jarige Vicky en Chris kiezen tijdens de zwangerschap voor een cursus voor de partner. Chris vreest namelijk voor flauwvallen tijdens de bevalling. Ook vinden ze het lastig dat hun beide families vanuit traditie bij de bevalling willen zijn. Ze weten niet of ze dat wel willen.

Tot slot volgen Pascal (30) en Janna (34) allerlei cursussen die hen moeten voorbereiden op de geboorte van hun kindje. Ze gaan naar een zwangerschapsretraite, bezoeken een babyfluisteraar, doen mee met een cacaoceremonie en gaan een ‘handfast-huwelijk’ aan.

Alle stellen zijn vanaf maandag 12 augustus vijf dagen lang om 19.00 uur te volgen bij KRO-NCRV op NPO 1.

Door: Nationale Zorggids 
Afbeelding: KRO-NCRV