125 geboortebomen weggegeven ter ere van 125 jaar Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft op 21 juli 2024 zijn 125e verjaardag gevierd. Daarom schenkt de organisatie 125 Geboortebomen aan ouders van baby’s die geboren zijn op 21 juli of erna. Zij maken hier kans op door een geboortekaartje op te sturen of te mailen. Het planten van de bomen in een van de vijf geboortebossen kan vanaf november. De eerste boom is symbolisch overhandigd aan de ouders van baby Quinn, de eerste winnaars van de geboortekaartjes-actie. Dit meldt Staatsbosbeheer. 

De eerste 125 nieuwe ouders die een geboortekaartje opsturen naar Staatsbosbeheer, krijgen een tegoedbon waarmee ze een Geboorteboom kunnen bestellen. Tijdens een van de plantdagen in november kunnen ze deze dan planten in Geboortebos Waalbos, Geboortebos Kinderbomenbos, Geboortebos Rheezerveen, Geboortebos Park Zwanenburg, Geboortebos gemeente Meijerijstad. 

Geboortekaartje opsturen

Ouders kunnen hun geboortekaartje scannen en opsturen naar info@geboortebos.nl of per post opsturen naar Staatsbosbeheer 125 jaar, t.a.v. Stichting Nationale Boomfeestdag, Postbus 330, 5000 AH Tilburg.

Groene wereld

De vijf geboortebossen zijn door Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag gerealiseerd met als doel om kinderen te kunnen laten opgroeien in een groen, gezonde wereld.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Joep Bergfeld/Staatsbosbeheer