Broodjes gehakt(bal) van Bakker Goedhart bevatten mogelijk salmonella
Goedhart Convenience BV waarschuwt voor witte punt gehaktbal, sandwich gehakt en volkorenpunt gehaktbal. In het gehakt zit mogelijk salmonella. Het eten van een product met deze bacterie is een gevaar voor de volksgezondheid en kan vooral een risico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen. De broodjes zijn onder meer verkocht bij Jumbo, Sligro, Spar en Lekkerland. Dit melden de Nederlands Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Goedhart.
In de gehaktbal van het merk Weidenaar is onlangs een mogelijke besmetting met salmonella gevonden. Op basis daarvan is besloten om de TBO witte punt gehaktbal, TBO Sandwich gehakt en TBO Volkorenpunt gehaktbal terug te roepen:
- TBO Witte punt gehaktbal BLK*, EAN 8714368008234, THT tussen 04-10-2021 en 20-10-2021
- TBO Sandwich gehakt BLK1*, EAN 8714368008166, THT tussen 04-10-2021 en 26-10-2021
- TBO Volkorenpunt gehaktbal BLK1*, THT tussen 04-10-2021 en 26-10-2021
- De producten zijn verkocht via Jumbo, Spar, Lekkerland, Conway, Foox, HAVI, Sligro, Vending@Work en Paresto
Goedhart verzoekt verkopers om de producten uit de schappen te halen en terug te zenden. Consumenten die een van de broodjes hebben gekocht, worden verzocht deze niet te nuttigen maar weg te gooien. Eventuele kosten worden vergoed.
Besmetting met salmonella
Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Wie denkt besmet te zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met zijn of haar huisarts.
Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Goedhart Convenience