Door pleegouders mishandeld meisje uit Vlaardingen nog altijd in coma

Het 10-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen dat eind mei zwaargewond in het ziekenhuis belandde door vermoedelijke mishandeling door haar pleegouders, ligt nog steeds in coma. Ze verblijft sinds juni in een revalidatiecentrum. Dit meld en Ditistwee.nl en LINDA. op basis van berichtgeving in De Telegraaf.

Volgens de krant gebruikten de pleegouders het meisje als huisslavin. Daarbij moest ze op haar knieën de vloeren dweilen, terwijl de 37-jarige man en vrouw meer op de grond gooiden om schoon te maken. Ook werd ze vast geboeid en vastgebonden, kreeg zij bijna geen eten en werd ze regelmatig afgeranseld. “Stel je voor dat ze als straf moest toekijken naar haar pleegouders die iets lekkers aten, terwijl zij stierf van de honger.”

Poging tot doodslag

De ouders zitten al tijden in voorarrest en hebben verdenkingen van poging tot doodslag, ernstige mishandeling, vrijheidsberoving en iemand in hulpeloze toestand brengen of laten tegen zich lopen. Op donderdag 5 september is de eerste niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Rotterdam.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky