Moeder en kinderen vertrekken vlak voor ondertoezichtstelling naar Duitsland

Een Haastrechter moeder die haar twee kinderen meenam naar Duitsland, moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf opgelegd krijgen die ze al uitgezeten heeft. Het gezin zou onder verscherpt toezicht van de jeugdzorg komen te staan, maar vlak daarvoor vluchtte ze naar Duitsland. Niet snel daarna houdt de politie haar aan en belandt ze in de cel. Inmiddels mag ze haar kinderen niet meer dan drie uur per week onder toezicht zien. Dit meldt Omroep West. 

Melissa van G. staat terecht voor het onttrekken aan het gezag van autoriteiten. Ze wilde simpelweg niet dat haar kinderen in de jeugdzorg terechtkwamen. De vader van het gezin is aangeklaagd voor kindermishandeling. Hij zou hun baby in 2022 hebben mishandeld, waarna deze in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda belandde. Het kindje blijkt gebroken ribben en een dijbeenbreuk te hebben.

Geen vertrouwen meer in de jeugdzorg

Volgens de moeder heeft hij deze verwondingen opgelopen vanwege erfelijke hypermobiliteit, maar artsen denken dat de vader van het kindje geweld heeft toegepast. De zaak hierover loopt nog. Inmiddels heeft de vrouw een straf tegen zich horen eisen, maar wel eentje die ze al heeft uitgezeten. De officier van justitie is ervan overtuigd dat ze het beste wil voor haar kinderen. Van G. liet op haar beurt deze week weten dat ze geen vertrouwen meer heeft in de jeugdzorg en dat de rechten van moeders in Duitsland beter geregeld zijn.

Op 26 augustus komt de rechtbank met een uitspraak.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky