Wat is goed en wat is fout? Hoe worden jongeren crimineel? En hoe kom je weer uit de criminaliteit als je daar eenmaal in zit? Hoe proberen politie, officieren van justitie en rechter de samenleving veilig en rechtvaardig te houden én eerlijk op te treden tegen degenen die zich niet aan de regels houden? De antwoorden zijn niet altijd makkelijk te geven, maar in hun nieuwe boek Tieners Achter Tralies gaan misdaadjournalisten Maarten van Dun en Paul Vugts samen met de lezer op zoek. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Voor de Amsterdamse krant Het Parool schreven Vugts en Van Dun samen vele artikelen over misdaad, criminelen en rechtszaken. Over de strijd van politie en Openbaar Ministerie tegen de onderwereld. Op verzoek van de Mr Eva Meillo stichting en het OM bewerkten ze een serie artikelen tot een boek voor leerlingen van de bovenbouw van de middelbare school, dat toegepast kan worden bij het maatschappijleeronderwijs.
Waargebeurde verhalen uit Amsterdam
Zo geven zij in begrijpelijk taal en met treffende tekeningen een zo goed mogelijk beeld van verschillende soorten criminaliteit waarbij jongeren betrokken zijn en de bestrijding daarvan. De verhalen in dit boek, die zich allemaal afspelen in Amsterdam, zijn echt gebeurd. Deze week wordt het Tieners Achter Tralies beschikbaar gesteld voor docenten maatschappijleer.
Door: Nationale Zorggids