4 mei 2016 om 14:09
< 1 min lezen

Melden van pesten en discriminatie helpt!

Meer aandacht voor pesten en discriminatie op de arbeidsmarkt. Hier wil de gemeente Ede de komende periode aan blijven bijdragen. Dit om gelijke kansen op de arbeidsmarkt te bevorderen. Maar ook om pesten en discriminatie bespreekbaar te maken en inwoners te attenderen dat het melden van incidenten bijdraagt aan het tegengaan van pesten en discriminatie. Uit een jaarlijkse rapportage van het Meldpunt blijkt dat in 2015 veel meldingen serieus zijn opgepakt en dat melden dus loont.

WhatsUp
Één van de initiatieven waar we als gemeente aan bijdragen is een nieuwe meldlijn voor jongeren. 
Met WhatsUp kunnen jongeren die gediscrimineerd, gepest of zich buitengesloten voelen, op een eenvoudige manier een melding maken en om advies vragen. Melders worden dan geholpen door Het Meldpunt Discriminatie & Pesten. Het meldpunt heeft jarenlange ervaring in de advisering bij pesten en discriminatie op het werk, in de wijk of op social media.
 
Plan van Aanpak
Voor het tegengaan van discriminatie op de werkvloer heeft de gemeente Ede dit jaar 10 actiepunten uitstaan om bewustwording rondom dit thema te creëren en om goede voorbeelden te laten zien. Hierbij zullen we ook naar onze eigen organisatie kijken. Dit doen we onder andere door consulenten van het UWV een training te laten volgen in het herkennen van discriminatie. Ook zullen we onze antidiscriminatievoorziening promoten via twitter, facebook en onze gemeentepagina. En we informeren de raadsleden over de taken en inzet van het meldpunt.
 
Het Meldpunt Discriminatie & Pesten
Het Meldpunt Discriminatie & Pesten voert voor de gemeente Ede de wettelijke taken uit die zijn vastgelegd in de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen (Wga). Deze wet schrijft voor dat iedere gemeente een onafhankelijk laagdrempelig meldpunt heeft om discriminatie en pesten  te melden. Burgers en professionals kunnen gebruik maken van gratis bijstand en advies.

Relevante artikelen

Alles van jeugdzorg
    • Jeugdzorg

    Jeugdzorg piept en kraakt, maar er is ook goed nieuws

    20 december 2024 om 12:16
    • Jeugdzorg

    Karremans ziet ‘enorm gevaar voor kinderen’ in sociale media

    20 december 2024 om 08:34