14 februari 2017 om 08:43
< 1 min lezen

Kennisplatform KEES presenteert resultaten tijdens slotsymposium

Kennisplatform KEES (Kind En (Echt)Scheiding) houdt op donderdag 2 maart 2017 een slotsymposium. Tijdens dit symposium worden de resultaten gepresenteerd van de gemeentelijke pilot vechtscheidingen. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

Kennisplatform KEES Noord Nederland is één van de vier pilots die begin 2015 werden geselecteerd om een samenwerkingsverband op te zetten of te versterken voor een (preventief) hulpaanbod bij (problematische) scheidingen. Het ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector subsidieerde de pilots.

Verschillende partijen hebben kennis verzameld rondom (v)echtscheidingen én de binnen Noord-Nederland beschikbare (effectieve) interventies. Ook werd gewerkt aan het digitaal beschikbaar stellen hiervan. Daarnaast zijn twee instrumenten voor professionals gerealiseerd. Zo is een taxatie-instrument ontwikkeld om vroegtijdig het risico op het ontstaan van een problematische scheiding te signaleren. Ook is er een flowchart gemaakt die professionals en cliënten ondersteunt bij het vinden van passende hulpverlening.

Op het symposium presenteert projectonderzoeker Janneke Metselaar, lector bij de NHL hogeschool, de inhoudelijke onderzoeksresultaten. Ook worden de ontwikkelde instrumenten geïntroduceerd en de wijze waarop een professional deze in kan zetten. Er wordt afgesloten met het lanceren van de website en het delen van de verdere ambities van KEES.

Naast projectmedewerkers zijn ook andere belangstellenden die in hun werk te maken hebben met scheidingsproblematiek van harte welkom op het slotsymposium. Inschrijven voor de bijeenkomst, die van 13.30 tot 17.00 uur plaatsvindt in het Groningse Paterswolde, kan vóór 24 februari via info@platformkees.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids 

Relevante artikelen

Alles van jeugdzorg
    • Jeugdzorg

    Jeugdzorg piept en kraakt, maar er is ook goed nieuws

    20 december 2024 om 12:16
    • Jeugdzorg

    Karremans ziet ‘enorm gevaar voor kinderen’ in sociale media

    20 december 2024 om 08:34