22 december 2016 om 14:34
< 1 min lezen

In 2017 helpt Hulphond meer kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen

Royal Canin Nederland en Hulphond Nederland breiden de samenwerking uit in 2017 en 2018. Naast de gratis voeding voor een toenemend aantal hulphonden in opleiding, verraste Royal Canin de stichting deze week met een extra kerstdonatie. Deze donatie maakt de inzet van een extra Therapie-hulphond, genaamd Pieter, mogelijk waardoor weer tientallen extra kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen in 2017 kunnen worden geholpen. Dat meldt Hulphond Nederland.

Met haar sponsoring van voeding steunt Royal Canin alle soorten hulphonden in opleiding en in het bijzonder de opleiding en inzet van Therapie-hulphonden. Deze hulphonden worden door ervaren therapeuten van Hulphond Nederland tijdens therapiesessies ingezet om kinderen te helpen met bijvoorbeeld autisme, adhd, een licht verstandelijke beperking of pestproblemen. Hiermee realiseren zij een verbeterd zelfvertrouwen en een versterkt zelfbeeld bij deze kwetsbare doelgroep. Jaarlijks krijgen zo’n 900 kinderen met dit soort zorgvragen een nieuw perspectief door de inzet van een hulphond.

Honderdduizenden kinderen en jongeren in Nederland zijn angstig of onzeker, worden gepest, hebben gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden of last van psychiatrische aandoeningen. Hulphond Nederland biedt deze jongeren uitkomst met haar dierondersteunde therapie en coaching, ook wel bekend als Animal Assisted Interventions (AAI). Omdat deze therapie is gericht op leren door ervaren, wordt in relatief korte tijd veel bereikt. In 75 procent van de gevallen leiden tien therapie- en coachingsessies met een hulphond al tot een oplossing van de zorgvraag en daarmee tot een nieuw perspectief voor deze kwetsbare groep kinderen en jongeren.

Hulphond Nederland heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (ptss). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals adhd of autisme, (licht) verstandelijke beperkingen en pestproblemen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden.

Door: Redactie Nationale Zorggids 

Relevante artikelen

Alles van jeugdzorg
    • Gehandicaptenzorg

    Invoering inkomensafhankelijke bijdrage Wmo uitgesteld naar 2027

    24 december 2024 om 11:10
    • Gehandicaptenzorg

    Zorginstelling ’s Heeren Loo stuurt cliënt weg die er al bijna zijn hele leven woont

    20 december 2024 om 11:39