6 augustus 2013 om 08:43
< 1 min lezen

Stichting SocialRun doorbreekt taboes voor mensen met psychiatrische aandoening

Op 27,28 en 29 september vindt de Socialrun plaats. Deze estafetteloop van ruim 600 kilometer heeft als doel het taboe op psychiatrische aandoeningen te doorbreken en moet een jaarlijks terugkerend evenement worden.Drie vragen aan deelnemer Pepijn van der Weide, team Astare:

Wat is de Socialrun? 
De Socialrun is een non-stop estafetteloop van meer dan 600 kilometer in 48 uur en wordt georganiseerd door stichting Socialrun. Zij willen met dit evenement aandacht vragen voor de moeilijke positie van mensen met een psychiatrische aandoening. Deze mensen knokken dagelijks met hun eigen problemen, maar hebben daarnaast ook te maken met afwijzing en uitsluiting in het maatschappelijke verkeer. Er is vaak weinig ruimte voor mensen die anders zijn en minder makkelijk meedraaien. De stichting Socialrun wil dat deze mensen een plek krijgen in onze samenleving. Daarvoor moeten taboe’s doorbroken 
 
Waarom doet Astare mee?
Toen ik hoorde van de Socialrun was ik meteen enthousiast. Wij zeggen in onze visie: hoe groot de beperking van mensen ook is, er zijn altijd en voor iedereen mogelijkheden. Dit sluit mooi aan bij de visie van de Socialrun, om tegen mensen met een psychiatrische aandoening te zeggen: “Kom erbij, doe mee.” Daarnaast is het voor ons ook een gelegenheid voor teambuilding. Het is een extreme uitdaging, een weekend met veel adrenaline en nauwelijks slaap. Dat bindt. 
 
Hoe is jullie team samengesteld? 
De route van in totaal 605 kilometers wordt afgelegd door acht hardlopers. Voor de navigatie worden zij begeleid door vier fietsers. Daaromheen hebben we een team van ondersteuners, chauffeurs, koks en sportmasseurs. In totaal zijn we met ongeveer 20 mannen en vrouwen. 
De hardlopers en de fietsers zijn op dit moment aan het trainen. We hebben anderhalve maand, dan gaat het gebeuren. 
 
Meedoen:
Wil je een bijdrage leveren aan de Socialrun? Adopteer een kilometer of schrijf je in als team.  

Relevante artikelen

Alles van ggz
    • GGZ

    Meeste overlastmeldingen politie gingen over verward gedrag

    Vandaag om 11:51
    • GGZ

    Patiënt Fivoor laat in brief weten met inwoners Den Dolder mee te leven

    Vandaag om 09:18