Nieuwe website ikvoelmerot.nl voor jongeren met psychische klachten

De website ikvoelmerot.nl van 113 Zelfmoordpreventie en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) is speciaal ontworpen voor jongvolwassenen met angst- of depressieklachten en jongvolwassenen die kampen met zelfdodingsgedachten. Ze kunnen er terecht voor praktische tips en lotgenotenverhalen. Voor bezoekers die hulpverleningsinstanties zoeken, kunnen daarvoor ook op de website terecht. Dit meldt NIP. 

Ikvoelmerot.nl is ontwikkeld naar aanleiding van de uitkomsten van onderzoek en opgezet vanuit de vraag van jongvolwassenen die hulp nodig hebben bij het zoeken van hulp. “Met de informatie op de website willen we verder bijdragen aan het terugdringen van het zorgwekkend hoge aantal zelfdodingen onder jongvolwassenen”, zegt manager Vicky Verschoor van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie.

Thema's bespreekbaar maken

De website is donderdag gelanceerd op MBO Utrecht. Volgens onderwijsdirecteur Andrea Hagen hecht haar school veel waarde aan het welzijn van studenten. Verschillende thema’s, zoals zelfdoding, moeten daarbij bespreekbaar gemaakt worden. De school wil het gesprek hierover niet schuwen en ervoor zorgen dat studenten zich gehoord voelen en weten waar ze hulp kunnen zoeken.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky