Project Datawerkplaats Mentale Gezondheid krijgt provinciale subsidie

De provincie Drenthe heeft een subsidie beschikbaar gesteld aan het project Datawerkplaats Mentale Gezondheid, dat zich richt op het verbeteren van de mentale gezondheid van alle Drentenaars met datagedreven oplossingen. Dankzij financiële steun van de provincie, kan het project de benodigde groei doormaken. De datawerkplaats is tot stand gekomen door een samenwerking tussen zorg-, welzijns- en techpartijen in Drenthe. en heeft als doel om mentale gezondheidsproblemen vroegtijdig te signaleren en de druk op de ggz te verlichten. Dit meldt de Provincie Drenthe.

Om de juiste gezondheidskeuzes te kunnen maken, is goed inzicht hierin nodig. Datawerkplaats Mentale Gezondheid wil een volledig beeld krijgen van de psychische gezondheid van de inwoners van Drenthe en werkt met partijen samen om data te verzamelen en te analyseren, gesprekken te voeren en acties die hieruit voortkomen uit te voeren.

Breder beschikbaar

De financiering van de provincie Drenthe stelt het initiatief in staat om de samenwerking te doorontwikkelen. Zo moeten beleidsmakers straks gebruik kunnen maken van infographics, komt er een bibliotheek met relevante informatie en worden andere bronnen openbaar gemaakt. De datawerkplaats is hierdoor voor steeds meer beleidsmakers, onderzoekers en projectleden te gebruiken.

Druk op de zorg verminderen

“Ik ben trots dat we dit project kunnen steunen. Het draagt bij aan het welzijn van onze inwoners. Door in te zetten op preventie en vroege signalering kunnen we de mentale gezondheid van veel mensen verbeteren en de druk op de zorg verminderen”, aldus gedeputeerde Yvonne Turenhout van de provincie Drenthe.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky