Veel overlast in Arnhemse flat door psychiatrische bewoners

In een Arnhemse flat wonen reguliere bewoners naast bewoners van een zorgbedrijf met een psychiatrische achtergrond, ex-gedetineerden, verslaafden en mensen met een verstandelijke beperking. Helaas gaat dit lang niet altijd goed en vrezen flatbewoners inmiddels voor hun veiligheid, vooral vanwege gasten van de overlastgevende bewoners. Dit meldt Tubantia.

Begin dit jaar werd een man uit zijn bed gelicht en afgevoerd naar het politiebureau. De schrik onder medebewoners was groot. Er is veel geschreeuw door de overlastgevers en hun bezoekers, ze slaan met deuren en wellicht is er sprake van criminaliteit. Hier hebben ongeruste bewoners echter geen bewijs voor. ’s Avonds durven ze hierdoor soms niet meer naar buiten, omdat er mensen rondlopen die iets met de derde verdieping van het gebouw. “Ik vraag me af of het zorgbureau zijn clientèle in de hand heeft”, zegt een bewoonster.

Centrale deur intrappen

Onlangs moest een bezoeker uit een appartement worden gezet, omdat die flinke overlast veroorzaakte. Een begeleider van het zorgbureau kon het niet alleen en de politie moest eraan te pas komen om het probleem op te lossen. Ook dinsdag ging het mis: omdat een nieuwe bewoner zijn sleutel niet meehad, wilde hij binnenkom door de centrale deur van de flat in te trappen. Wederom moest de politie worden ingeschakeld.

De directeur van het zorgbedrijf heeft bewoners deze week per brief laten weten de derde verdieping leeg te halen. De huur is door de eigenaar van het appartement ook opgezegd. Deze staat inmiddels te koop.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky