GGZ Drenthe lanceert Online Poli

Voor mensen met matig ernstige psychische problemen die waarschijnlijk niet meer dan 6 maanden behandeld hoeven te worden, heeft GGZ Drenthe de Online Poli gelanceerd. Mensen met depressie-, angst- of dwangklachten kunnen er terecht, maar ook is de volledig digitale behandeling geschikt bij trauma of matig ernstige persoonlijkheidsproblematiek. De wachttijd van de online poli is veel korter dan de wachttijd voor fysieke behandeling. Dit meldt GGZ Drenthe. 

Voorwaarde voor behandeling via de Online Poli is dat de patiënt aan de indicatiecriteria. Inwoners van Drenthe met matig ernstige persoonlijkheidsproblematiek, een klinische stoornis, psychisch trauma of lichte of ambivalente mate van suïcidaliteit komen ervoor in aanmerking. Patiënten met complexe psychische problematiek zoals psychose, complex trauma/DIS, ernstige tot zeer ernstige mate van suïcidaliteit en een hoge crisisgevoeligheid niet.

ZorgDomein

Online behandelingen kunnen op individueel en op groepsniveau plaatsvinden. Er is de module ‘Therapieland’ ontwikkeld die patiënten moeten volgen en ze hebben (beeld)belcontact met hun behandelaar. Verwijzers kunnen een patiënt aanmelden voor de Online Poli via ZorgDomein, mits deze voldoet aan de inclusiecriteria. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky