De Zorg van Toen failliet verklaard; zoektocht naar overnamekandidaat

De rechtbank heeft zorginstelling De Zorg van Toen deze week failliet verklaard. Vorige week vroeg de organisatie nog uitstel van betaling aan, maar deze week volgde alsnog faillissement. De Zorg van Toen heeft onder meer een zorglandgoed voor ex-verslaafden met een psychiatrische achtergrond in Donderen en zorglocaties voor ouderen in onder meer Beneden-Leeuwen, Oss en Ede. Dit meldt RTV Drenthe.

Ondanks het faillissement kunnen cliënten nog even op locatie Zorglandgoed Donderen van De Zorg van Toen blijven wonen. Ook gaat de zorg in de verzorgingshuizen en woonlocaties gewoon door. Op dit moment wordt onderzocht of er overnamekandidaten zijn voor een eventuele doorstart. Het UWV betaalt voorlopig het salaris van het personeel. Zzp’ers in de instellingen krijgen hun facturen betaald door Zilveren Kruis en VGZ.

Commotie in Donderen

Vorig jaar oktober kwamen de eerste acht bewoner met een verslavingsachtergrond op het Zorglandgoed in Donderen te wonen, wat tot veel onrust onder de bewoners van Donderen leidde. Ze zijn vooral kritisch op de communicatie van de organisatie, maar zijn ook niet te spreken over het ongewenste gedrag van bewoners op straat.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky