14 maart 2019 om 12:27
< 1 min lezen

Aanbieder van PTSS-behandeling Psytrec maakt doorstart

Psytrec, aanbieder van behandelingen aan patiënten met een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS), gaat een doorstart maken. Dat is goed nieuws voor de tientallen patiënten die midden in hun behandeling zitten, en nu opeens niet verder worden geholpen. Het faillissement van Psytrec werd met ongeloof en boosheid ontvangen door de patiënten. Dit meldt Telegraaf.

Omdat de zorgaanbieder moeilijk contracten kon sluiten met zorgverzekeraars, kregen patiënten maar tot 70 procent van de behandelingskosten vergoed. De overige 30 procent nam Psytrec voor haar rekening, omdat zij dit niet bij patiënten wilde neerleggen. “Zo hadden we de afgelopen jaren dus zeer krappe financiën”, aldus Sjef Berendsen, directeur zorg bij Psytrec.

Met stoelen gooien

Hoewel in het belang van de patiënten is gewerkt met deze financiële oplossing, komt het faillissement hard aan. “Terwijl ieder van ons net zijn persoonlijke ellende had uitgesproken – en daar was moed voor nodig – kregen we te horen dat de instelling failliet was”, aldus en insectslachtoffer. Het was dan ook zeer pijnlijk dat zij in deze kwetsbare situatie opeens niet langer behandeld konden worden. Er werd met agressie gereageerd op het bericht en er is zelfs met stoelen gegooid.

Geplande behandelingen worden opgepakt

Echter zou met een doorstart toch weer hulp geboden kunnen worden. Deze doorstart wordt geleid door Johan van Luik en Marius Touwen, werd gisteren bekend gemaakt door curator Noor Zetteler. Over financiële details wordt verder niet gesproken. “We zetten er maximaal op in om geplande behandelingen door te laten gaan”, zegt Van Luik. “We zullen zorgen dat die groep van 27 terug kan komen.” Ook zal opnieuw gekeken worden naar contracten met zorgverzekeraars. 

Door: Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van ggz
    • GGZ

    Anhedoniemedicatie: recente ontwikkelingen in de behandeling

    3 januari 2025 om 10:00
    • GGZ

    Een avond met meldingen over ‘verwarde personen’: inzicht in streettriage

    30 december 2024 om 15:03