Logo_iederin-logo_03_rgb_kl

Illya Soffer stopt over een aantal maanden met haar werk als directeur bij Ieder(in). Alle medewerkers en leden zijn hier inmiddels van op de hoogte gesteld. Het bestuur van de organisatie zet zich het komende halfjaar in voor de zoektocht naar een passende opvolger. Dit meldt Ieder(in). 

Tien jaar geleden kwam Soffer een organisatie binnen die onderhevig was aan zware bezuinigingen, een grote uitstroom van medewerkers en zich in de nawee van een fusie bevond. Ieder(in) begon destijds opnieuw en is onder leiding van Soffer robuust en onmisbaar geworden.

Weerstand

Over een aantal maanden draagt Soffer het stokje over. Het ging haar steeds meer tegenstaan dat het zoveel moeite kost om de rechtspositie van mensen met een beperking structureel te verbeteren. “Achter al dat lobbyen en onderhandelen gaan honderden schrijnende verhalen schuil van mensen die eindeloos moeten strijden voor goede ondersteuning en steeds weer aan het kortste eind trekken. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.” Wat Soffer hierna gaat doen, weet ze nog niet.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky