Nieuwe mbo-opleiding voor mensen met verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen sinds kort de opleiding tot ervaringsdeskundige volgen en hiermee een mbo-diploma behalen. De opleiding is een initiatief van belangenorganisatie LFB en is te volgen op twaalf STERKplaatsen in ons land, waaronder de Hanzehogeschool, HAN, Hogeschool Rotterdam en Scalda. Dit meldt Omroep Gelderland. 

De STERKopleiding bestaat uit zes lesblokken die in totaal 1,5 jaar duren, wordt op maat aangeboden en stelt studenten in staat om hun diploma ‘Ervaringsdeskundige VB’ te halen. De opleiding is voor drie dagen per week te volgen op één van de twaalf STERKplaatsen. Na het afronden van de basisopleiding, kunnen de studenten met een verstandelijke beperking zich specialiseren als co-trainer, co-onderzoeker, co-projectmedewerker of co-communicatiemedewerker.

Voor jezelf en anderen opkomen

De opleiding is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die voor zichzelf en anderen willen opkomen, sterker in hun schoenen willen staan en andere mensen met een beperking ook sterker willen maken.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky