Bewoner overleden bij brand in woning 's Heerenloo in Arnemuiden

Bij een brand in een woning van een zorginstelling in Arnemuiden, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een bewoner omgekomen. Drie anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Nog vijf mensen die uit het pand werden gehaald zijn nagekeken door ambulancemedewerkers.

De brandweer rukte rond 03.45 uur uit voor de brand aan het Bultengat in de Zeeuwse plaats. De brand woedde volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio in de garage van een twee-onder-één-kapwoning waarin de zorginstelling cliënten heeft wonen, en zorgde voor veel rook. Rond 04.30 uur meldde de brandweer dat het vuur was gedoofd.

Acht bewoners

Volgens de veiligheidsregio valt de instelling onder zorggroep 's Heeren Loo, die zich bezighoudt met de verzorging, begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Toen de brand rond uitbrak in de Zeeuwse plaats, waren er negen mensen aanwezig in de woning. Dat waren acht bewoners en een medewerker die op dat moment nachtdienst had. Drie bewoners liggen nog in het ziekenhuis, het gaat met hen "naar omstandigheden goed", aldus de woordvoerder.

Er is vooral sprake van rookschade, meldde de veiligheidsregio eerder. Voor de bewoners is een nieuwe definitieve woonlocatie gevonden in Middelburg, aldus de woordvoerder van 's Heeren Loo.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Door: ANP