Zaak tegen gehandicapt meisje aangespannen die te veel herrie maakt

Een onhoudbare situatie in bij twee woningen van woningcorporatie Ymere in Almere Poort. Daar is een rechtszaak door de corporatie aangespannen tegen bewoners van een woning. De dochter, een vijftienjarige met een ernstige autistische beperking, maakt volgens een buurman te veel overlast veroorzaken en wil dat de familie de woning verlaat, meldt Omroep Flevoland.

De buurman zou te veel overlast ervaren van de verstandelijk gehandicapte dochter. Zo blijkt tijdens de hoorzitting dat de dochter vaak schreeuwt, zowel binnen als buiten de woning. Daarnaast stelt de advocaat van Ymere dat ze op de schutting klimt en ook wel eens dingen over die schutting in de tuin van de buurman gooit.

Over en weer spel

De verwijten gaan van de ene naar de andere kant. Volgens de vader van de dochter is het juist de buurman die hen het leven zuur maakt. Die stelt dat het de buurman te veel werd en dat hij daarom aardbeien op een schaaltje over de schutting gooide. Daar zou de dochter zich aan hebben gesneden. Volgens de buurman was er toen hij de schaal gooide niemand in de tuin aanwezig. Ook zou de vader doodsbedreigingen hebben ontvangen van de buurman. Die zegt op zijn beurt weer dat het juist de vader was die hem met de dood bedreigde. Dat wordt ook bekrachtigd door de advocaat van Ymere.

Vertrek

Nu is de situatie zo slecht geworden dat de wooncorporatie liever ziet dat het gezin vertrekt. Volgens de advocaat voldoet de woning aan de geluids- en isolatienormen en wil geen verdere geluidsisolerende maatregelen uit eigen zak betalen. De huurder zei dat hij dit zelf wil bekostigen, maar daarna stelde de corporatie dat zij het bedrag alsnog willen betalen als de maatregelen daadwerkelijk nut hebben.

Tijdelijk vertrek

De vader van het gezin heeft verklaart dat zij tijdelijk naar India vertrekken, waar de familie oorspronkelijk vandaan komt. Maar omdat zij al sinds 2011 in Almere wonen hebben ze aangegeven daar te willen blijven. Onder meer de zoon van de familie heeft hier vrienden. Daarom willen zij dat het geschil wordt opgelost.

Daar krijgen de familie en de buurman drie weken de tijd voor. Anders zal de rechter vooralsnog een vonnis vellen.

Door: Nationale Zorggids