Project MARCH, het studententeam van de TU Delft dat een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie bouwt, zal zich dit jaar gaan richten op het volledig dynamisch lopen en het creëren van meer flexibiliteit. Dit wordt bereikt door de omgeving te scannen met verschillende dieptecamera’s. Met de beelden van deze camera’s worden vervolgens realtime looppatronen gegenereerd. Afgelopen vrijdag organiseerde het team tijdens hun Design Presentatie het nieuwste ontwerp, de MARCH VII, van het exoskelet. Dat meldt de TU Delft.
Project MARCH wil met hun exoskelet-technologie de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie verbeteren. Het vorige team is het gelukt om met het MARCH VI exoskelet voor het eerst buiten te lopen. Het nieuwe team MARCH VII, gaat hiermee verder en zet in op volledig dynamisch lopen. De nieuwste ontwikkelingen zullen ervoor zorgen dat het exoskelet deze zomer buiten kan lopen op verschillende ondergronden. In augustus zal MARCH VII dat laten zien. De piloot van MARCH VII, Koen van Zeeland, is ook dit jaar, net zoals bij MARCH VI, betrokken.
Eindevenement in augustus 2022
Nu het design van de MARCH VII klaar is, start het team met de daadwerkelijke bouw van het exoskelet. Teammanager Lieke Roelofs zegt hierover: “Afgelopen halfjaar hebben wij met het team hard gewerkt om de exoskelet-technologie naar een hoger niveau te brengen. Door te focussen op dynamisch lopen, kunnen gebruikers met dit exoskelet gaan en staan waar ze willen. Daardoor wordt de wereld weer een stukje toegankelijker voor mensen met een dwarslaesie.”
Door: Nationale Zorggids