30 maart 2021 om 10:42
< 1 min lezen

Eerste stap gezet om exoskeletten klaar te maken voor dagelijks gebruik

Project MARCH heeft via een virtuele presentatie vorige week het design van hun nieuwe exoskelet, de MARCH VI, gepresenteerd. Met dit nieuwe ontwerp richt het studententeam van de TU Delft zich vooral op het exoskelet geschikt te maken voor dagelijks gebruik. Op basis van het nieuwe design en de uitwerking daarvan in het fysieke exoskelet wil het team eind augustus een rondje kunnen lopen door het centrum van Delft. Dit meldt Project March. 

Verbeteringen in het exoskelet van MARCH VI

Innovaties in het exoskelet van het zesde team zijn onder meer een diepte-camera, druksensoren in de schoenzool en een verdubbeling van de batterijcapaciteit. De diepte-camera zijn de ogen van het exoskelet. Hierdoor ziet de camera waar het skelet kan lopen en past daarop de gewenste stap- en looppatronen aan. Om het exoskelet de balans te laten bewaren zijn er druksensoren toegevoegd en de langere batterijduur is belangrijk voor dagelijks gebruik.

Ook heeft het team een scharnier bij de heup toegevoegd voor makkelijke instap in het exoskelet en is de structuur geoptimaliseerd waardoor er minder materiaal nodig is. Verder zijn de kappen zo gebouwd dat spatwater en viezigheid niet het exoskelet kan binnendringen.

Exoskelet als alternatief hulpmiddel met belangrijke gezondheidsvoordelen

Project MARCH ziet de toekomst van het exoskelet als assistive device en niet als vervanging van de rolstoel. Het lopen in een exoskelet biedt voor mensen met een dwarslaesie veel gezondheidsvoordelen, zowel mentale als fysieke voordelen zoals versterking van de spieren en botten, verbeterde doorbloeding, darm- en blaas werking en vermindering van zenuwpijn.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Project March

Relevante artikelen

Alles van gehandicaptenzorg
    • Gehandicaptenzorg

    Cliënten T-zorg Rotterdam krijgen onterechte brief over directe stopzetting thuiszorg

    Gisteren om 09:50
    • Gehandicaptenzorg

    Sociale netwerken spelen cruciale rol bij werk voor mensen met beperking

    10 januari 2025 om 12:54