Aantal doden door coronavirus stijgt tot 4289

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 4289. Het RIVM heeft in het afgelopen etmaal 112 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 123 naar 10.281. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Dit melden ANP en RIVM.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 36.535. Dat zijn er 806 meer dan op donderdag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.
 

Oversterfte neemt af

Het werkelijke aantal mensen dat in Nederland overlijdt aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is hoger dan de gemelde aantallen die het RIVM dagelijks publiceert. De afgelopen weken stierven er wekelijks 2000 mensen meer dan gemiddeld. De oversterfte door het coronavirus lijkt nu echter te dalen.
 
Door: Nationale Zorggids