Normal_coronavirus-4833754_640
Vandaag zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 165 personen als overleden gemeld. In totaal zijn er nu 3.916 mensen overleden aan het coronavirus. Tot nu toe zijn er 34.134 bevestigde Covid-19 patiënten gemeld. Dit meldt het RIVM.

Het sterftecijfer is flink hoger dan gister toen 'slechts's 67 nieuwe sterfgevallen werden gemeld, de laagste toename in weken. Het verschil is te verklaren doordat op de dinsdagen het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten vaak het hoogste van de week zijn. Meldingen van op vrijdag en in het weekend opgenomen en overleden patiënten worden veelal op maandag administratief verwerkt en gerapporteerd. 

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten.
 
Omdat niet alle Covid-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.
 
Door: ANP