10 februari 2022 om 11:01
< 1 min lezen

Verslaafde verpleegkundige mag niet meer in de zorg werken

Het regionale tuchtcollege in Eindhoven heeft een verpleegkundige die verslaafd is aan zware pijnstillers een beroepsverbod opgelegd. Hij stal oxycodon en fentanyl uit de twee ziekenhuizen waar hij werkte. Hij slikte te pillen tijdens zijn werk. Dit meldt Skipr. 

In 2016 startte de verpleegkundige in een ziekenhuis. Na een jaar moest hij daar weg omdat hij pijnstillers had gestolen. In een verslavingskliniek werkte hij aan zijn problemen en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) liet het daarbij. Vervolgens kon hij aan de slag in een ander ziekenhuis, maar vergat daarbij over zijn verslaving te vertellen. De IGJ had gezegd dat de verpleegkundige dat beter wel kon doen. In 2019 stuurde ook dat ziekenhuis hem naar huis, na het wederom stelen van pijnstillers.

Beroepsverbod

De pijnstillers die hij stal, gebruikte hij tijdens zijn diensten. Zo ontstonden er risico’s voor de patiëntveiligheid. Het tuchtcollege maakt daarbij niet uit dat er uiteindelijk geen schade is ontstaan, zegt het tuchtcollege. Op eigen initiatief heeft de (ex-)verpleegkundige zich uit het BIG-register geschreven. Nu het tuchtcollege hem een beroepsverbod heeft opgelegd, mag hij nooit meer in de zorg werken.

Door: Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van zorgpersoneel
    • Zorgpersoneel

    Levenslang beroepsverbod voor ggz-verpleegkundige met drugsverslaving

    24 december 2024 om 13:26
    • Zorgpersoneel

    Tientallen ouderen met dementie ernstig verwaarloosd in verpleeghuis van Cordaan

    24 december 2024 om 12:55