19 juli 2017 om 08:49
< 1 min lezen

Muziekstudio in kinderkankerziekenhuis laat kinderen even weer kind zijn

In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht kunnen kinderen in de muziekstudio van dj Armin van Buuren even weer kind zijn. Dinsdag gaf de dj in Utrecht het startschot voor de bouw van de Armin van Buuren Muziekids Studio bij het kinderkankerziekenhuis.

“Ik vind kanker een vreselijke ziekte, dat moet natuurlijk zo snel mogelijk de wereld uit. Ik zal me daar op alle mogelijke manieren voor inzetten, maar wat kun je doen als artiest”, vroeg Armin zich af voor de camera van het ANP. “Ik ben geen dokter, ik doe geen onderzoek, maar ik ben er wel van overtuigd dat muziek een positieve bijdrage kan leveren aan de genezing.”

Ook hoopt Armin dat de zieke kinderen plezier beleven in de studio. “Sommige mensen hebben het hier niet makkelijk. Ik hoop het leven voor hen iets dragelijker te maken door mijn naam te verbinden aan een afdeling die speciaal gericht is op het maken van muziek, in allerlei soorten.”

In de Armin van Buuren Muziekids Studio staan straks niet alleen dj-spullen, er zijn ook verschillende instrumenten. “Je kan even Armin van Buuren spelen als je dat wil, maar je kan ook Guus Meeuwis spelen met een gitaar. Al ga je maar zitten rammen op een keyboard, het belangrijkste van kinderen is dat ze kind kunnen zijn. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je op jonge leeftijd kind kunt zijn door op een gitaar of piano te rammen of door in een microfoon te gillen, wat je maar wil.”

Armins betrokkenheid gaat verder dan “alleen maar m’n naam op een plaatje bij de voordeur”. “Ik ben hier al eerder geweest, heb apparatuur gedoneerd en ik heb al een optreden gegeven voor een aantal kindjes.” De dj hoopt het leven van de jonge patiëntjes te verbeteren. “Als is het maar 0,1 procent, dan is het al meer dan de moeite waard.”

Door: ANP

Relevante artikelen

Alles van jeugdzorg
    • Jeugdzorg

    Tuchtrecht voor sociaal werkers hervormd: leren staat centraal

    3 januari 2025 om 08:51
    • Jeugdzorg

    Voedselallergieën beter te diagnosticeren dankzij nieuwe inzichten

    27 december 2024 om 13:19