14 november 2016 om 13:28
< 1 min lezen

‘Scouting zorgt voor minder psychische problemen op latere leeftijd’

Scouting blijkt nu en op latere leeftijd van pas te komen. Zo hebben volwassenen die vroeger op scouting zaten op latere leeftijd minder last van psychische problemen en leren kinderen al op vroege leeftijd vertrouwen in zichzelf te hebben. Dit blijkt uit een grootschalige Engelse studie onder bijna 10.000 Britten, meldt RTL Nieuws.

Een kwart van de deelnemers aan het onderzoek zat als kind op scouting. Deze 2.500 mensen hadden op middelbare leeftijd 15 procent minder last van bijvoorbeeld angsten en stemmingstoornissen dan mensen die op jonge leeftijd niet op scouting zaten. Een belangrijk onderdeel van scouting is de ontwikkeling van zelfredzaamheid en samenwerken. De onderzoekers denken dat deze kwaliteiten bijdragen aan het omgaan met spanning.

“Uit ons eigen onderzoek kwam een paar jaar geleden dat de lichamelijke activiteit niet alleen goed is voor de gezondheid. Kinderen die op scouting zitten, stoppen minder snel met school en raken minder snel op het criminele pad”, reageert Wendy van Rossum van Scouting Nederland. Volgens haar hoort de organisatie vaak dat voormalige scouting-kinderen profijt hebben van wat ze vroeger hebben geleerd. Kinderen leren hun talenten kennen, leren samenwerken en krijgen steeds meer verantwoordelijkheid. “Daar krijgen kinderen meer zelfvertrouwen van.”

Door: Redactie Nationale Zorggids 

Relevante artikelen

Alles van ggz
    • GGZ

    Levenslang beroepsverbod voor ggz-verpleegkundige met drugsverslaving

    24 december 2024 om 13:26
    • GGZ

    Van Wmo-instelling naar zelfstandig wonen: hier gaan bewoners naartoe

    23 december 2024 om 10:41