Voorwaardelijke taakstraf voor kwetsbare man die zorgmedewerker aanrandde

De rechtbank heeft een 77-jarige man een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur met een proeftijd van 2 jaar opgelegd voor het aanranden van een zorgmedewerkster in Arnhem. Hij kuste haar en greep haar borsten vast. De man zegt de voorvallen niet te kunnen herinneren. Dit meldt de Stentor.

Dat de bejaarde man haar vastpakte en kuste vond de zorgverleenster de eerste keer opvallend, maar ging in de eerste instantie uit van een gebaar van dankbaarheid. De medewerkster verleende namelijk zorg aan zijn vrouw en dochter met een beperking. Maar toen hij haar bij een tweede ontmoeting bij haar borst greep, kon de man rekening op woede.

Verklaringen collega's

Een paar dagen later moest de vrouw weer naar zijn huis en was blij te ontdekken dat hij er niet was. Tenminste, dat dacht zij. Plots stond hij achter haar, gaf hij haar weer een kus en kneep hij in haar borst. Ze vertrok en maakte meerdere meldingen van de incidenten. Collega’s beamen dat de mentaliteit van de vrouw veranderde en ze geen zin meer had in haar werk.

Vaker vrouwen lastiggevallen

De man zegt zich niets van de situatie te kunnen herinneren en is stellig: “Ik heb niemand aangeraakt.” Hij woon inmiddels niet meer samen met zijn partner en dochter. Beide vrouwen wonen in een zorginstelling en hij in een Twentse voorziening. De verklaringen van de zorgverlener en haar collega’s zijn volgens de rechtbank voldoende bewijs dat er zich iets in de woning van de man heeft afgespeeld. Ook blijkt hij andere vrouwen te hebben lastig gevallen door dichtbij ze te staan, snoepjes uit te delen en in borstzakken te stoppen.

Omdat de man zelf ook in kwetsbare gezondheid verkeert, legt de rechtbank hem een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur op met een proeftijd van 2 jaar.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky