Mensen met maag- en darmklachten na Koningsdag in Berkel en Rodenrijs

Zeker negen mensen hebben zich bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gemeld met maag- en darmklachten na een bezoek aan Koningsdag in Berkel en Rodenrijs. Deze gaat dan ook samen met de regionale GGD onderzoeken wat de bron van de besmetting is en doet er een vragenlijst uit. Dit meldt de Telegraaf.

De besmette mensen moesten overgeven en hadden diarree na een dag feestvieren in Berkel en Rodenrijs. De klachten hielden gelukkig niet lang aan. Maar volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond gaat het om een besmettelijke infectie. Er zijn twee cafés in beeld die drinken verkocht op Koningsdag.

Meerdere risicomomenten

"Het onderzoek richt zich op meerdere locaties en risicomomenten op de viering omdat de GGD op dit moment niets wil uitsluiten." Over de oorzaak van de klachten is nog weinig te zeggen, verschillende virussen of bacteriën kunnen als schuldige worden aangewezen. Mogelijk zijn ze in het voedsel of drinken terechtkomen in een onhygiënische omgeving. Besmet voedsel kan mensen flink ziek maken.

Vragenlijst

Op de website van de gemeente Lansingerland vraagt de GGD mensen die op Koningsdag in het centrum van Berkel en Rodenrijs zijn geweest, een vragenlijst in te vullen. Mensen mét en zonder klachten worden gevraagd antwoord te geven op de vragen.