Normal_muay-thai-2054870_1280

Sporten kent veel voordelen doordat het de algehele fysieke en mentale gezondheid bevordert. Door te sporten blijf je fysiek in beweging, wat een gunstige uitwerking heeft op het functioneren van diverse organen in je lichaam. Bovendien bouw je er verschillende stoffen met op, die zorgen voor gelukgevoelens. Stressniveaus kunnen door sporten worden verlaagd, waardoor je beter kunt presteren en omgaan met indrukken van alledag. Een populaire sport is kickboksen, waarbij je verschillende krachttrainingen volgt en stress kunt loslaten. Van oorsprong maak je bij deze vechtsport gebruik van je handen en benen. Je kunt hierbij sparren met een partner of een bokszak gebruiken om tegenaan te slaan of trappen. Binnen het kickboksen worden boks stoten gecombineerd met trappen, die vergelijkbaar zijn met technieken uit karate en taekwondo. Je leert focus geven aan waardevolle kwaliteiten als discipline, zelfbeheersing en respect. Voor kickboksen in Enschede zijn verschillende mogelijkheden haalbaar, waarbij je de kunst van deze vechtsport onder de knie kunt krijgen.

Voordelen van kickboksen

Bij trifora.nl kun je je aanmelden voor lessen in kickboksen. Je werkt per sessie aan je kracht en conditie, zodat een gezond en sterk lichaam kan worden ontwikkeld. Doordat je in veel gevallen veelal je gehele lichaam gebruikt, ontwikkel je sterke en lenige spieren. Kickboksen is een intensieve training, waardoor je werkt aan je conditie en uithoudingsvermogen. Naast de stoot- en traptechnieken is er ook aandacht voor uithoudingsvermogen, coördinatie, rek- en strekoefeningen en buikspieroefeningen. Je bent veel in bewegingen dit is bevorderlijk voor het hart en de longen. Doordat je werkt aan een goede coördinatie, bouw je meer zelfvertrouwen en geloof in jezelf op. Ook is kickboksen een uitstekende manier om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Bovendien is kickboksen een uitstekende uitlaatklep voor het afblazen van stoom, emoties of frustraties.

Calorieën verbranden met kickboksen

Kickboksen komt oorspronkelijk uit Japan en wordt veelvuldig beoefend in de Verenigde Staten. Door je aan te melden voor kickboksen, kun je deelnemen aan een full body workout, waarbij je verschillende kickboks bewegingen afwisselt. Bijkomstige oefeningen zijn doorgaans burpees, push ups en squats. Je traint zo al je spiergroepen en zorgt voor opbouw aan spiermassa, conditie en uithoudingsvermogen. Ook krijg je hierdoor een geweldige coördinatie, waardoor je je goed over jezelf zult voelen. Wil je werken aan je zelfvertrouwen door frustraties los te laten, dan is kickboksen de aangewezen methode voor jou om actief met je zelfbeeld aan de slag te gaan. Met deze sportactiviteit verbrand je per training rond de 500 calorieën, waardoor je effectief gewicht verliest en een strak lichaam krijgt. Kickboksen is een gecombineerde cardio- en krachttraining waardoor de beste resultaten zijn te behalen.

Stressniveau verlagen met training

Door te gaan kickboksen kan effectief het stressniveau bij jonge vaders, op de werkvloer of binnen relaties kan worden verlaagd. Er kunnen veel redenen zijn waardoor de stresslevels oplopen, echter kan dit in een training kickboksen worden gekanaliseerd. Op verantwoorde wijze kun je effectief al je frustraties losvieren op de trainingszak of kun je sparren met een partner en oefenen met hoge kick. Na een training ben je moe maar verzadigd en heb je effectief aan jezelf, jouw gezondheid en gemoedsrust gewerkt. Een full body workout die voldoening geeft. Profiteer van de voordelen die met kickboksen zijn te behalen, op gebied van fysieke en mentale gezondheid.